Proizvodni program IREKS AROME nudi nekoliko dodataka za salamurenje mesa vlažnim postupkom, ovisno o željenoj količini prirasta.
Za priraste do 30% preporučamo proizvod pod imenom MIOPHOS VS, koji zbog sadržaja djelotvorne polifosfatne komponente ima jasno izraženo djelovanje na sposobnost mesa da veže vodu.
Grupa dodataka na osnovi karagenana razvijena je za primjenu u kuhanim salamurenim proizvodima od mesa sa srednjim do visokim prirastima.
U recepturu svih dodataka ugrađena je natrijeva sol askorbinske kiseline zbog svog dugotrajnijeg djelovanja, odnosno sposobnosti sporijeg reagiranja s nitritom u vodenoj otopini.
Dodaci su namijenjeni za vlažno salamurenje mesa postupcima ubrizgavanja (injektiranja) ili za složene postupke, uz mehanički tretman u automatskim uređajima, putem masiranja ili tambliranja. Uporabom dodataka na bazi polifosfata i/ili karagenana povećava se sposobnost salamurenog mesa da veže vodu, smanjuje se količina izlučenog želea, poboljšavaju se boja, okus, struktura i konzistencija gotovog proizvoda.