Zbog pirjanja kao posebnog postupka formiraju se uglavnom mnoge niskomolekularne supstance u ovom IREKSOVOM sladu sušenom u sušari koje se pretvaraju u jako aromatične i obojene supstance tijekom naknadnog sušenja u sušari. Zbog toga je ovaj slad posebice prikladan za pojačavanje jake arome slada te istovremeno postizanje crvenih nijansi koje nastaju uslijed stvaranja melanoidina.
Zbog pirjanja kao posebnog postupka formiraju se uglavnom mnoge niskomolekularne supstance u ovom IREKSOVOM sladu sušenom u sušari koje se pretvaraju u jako aromatične i obojene supstance tijekom naknadnog sušenja u sušari. Zbog toga je ovaj slad posebice prikladan za pojačavanje jake arome slada te istovremeno postizanje smeđih nijansi koje nastaju uslijed stvaranja melanoidina.
Kruna IREKSOVIH specijalnih sladova. Potpuno tamna boja i bogata aroma ovaj slad čine apsolutno najsjajnijim sladom među specijalnim sladovima.Proizveden kao slad sušen u sušari, a ne kao prženi slad, ovaj specijalitet iz društva IREKS je prikladan za pojačavanje arome slada i boje tamnog piva,a da pritom u pivo ne uvodi okus prženja koji bi pivo možda mogao svrstati u „grubo“ pivo. Osim toga, pivu daje profil oštrog okusa, koji se većinompostiže korištenjem metode vrenja koja zahtijeva veliki utrošak vremena i angažman.
Ovim IREKSOVIM kristalnim sladom može se s jedne strane mijenjati boja piva, a s druge strane povećati stabilnost pjene i bogatstvo okusa. Istovremeno se pojačavaju arome jake karamele i nježne arome prženja.
Zašećeren, karameliziran i pržen u bubnju za prženje.
Ovim IREKSOVIM kristalnim sladom može se s jedne strane mijenjati boja piva, a s druge strane povećati stabilnost pjene i bogatstvo okusa. Istovremeno se pojačavaju arome jake karamele i nježne arome prženja.
Zašećeren, karameliziran i pržen u bubnju za prženje.
Ovaj izuzetno tamni IREKSOV kristalni slad se također može koristiti u malim količinama u mnoštvu svijetlih piva kako bi se mijenjala boja bez značajnog utjecaja na okus. Osim toga, mogu se pojačavati nijansa boje, bogati okus i stabilnost pjene tamnog piva.
Zašećeren, karameliziran i pržen u bubnju za prženje.
IREKSOV svijetli pšenični slad odlikuje se vrlo visokim sadržajem ekstrakata te gotovo da ne utječe na boju piva. Prikladan je kao baza za pšenično pivo te kao komponenta za vrhunski fermentirano pivo kao što su ale, kölsch, zrelo pivo i pivo od više vrsta žitarica.
Izuzetno tamno prženi IREKSOV crni pšenični slad daje pivu posebnosti kao što su intenzivna crna boja i jaka, ali istovremeno bogata aroma prženja. Zbog klasova koji nisu prisutni u pšenici posebnost ovog slada je manjak gorčine u okusu.