Sladovi za pivarstvo - Pregled proizvoda

OSNOVNI SLADOVI

IREKS Pilsner Malt (EBC: 3 - 4 | Lovibond: 1,6 - 2,0)

Ovaj svijetli IREKSOV pivarski slad je prikladan za proizvodnju svijetlih piva te, osim toga, tvori bazu za većinu vrsta piva. Karakterizira ga svijetla boja u kombinaciji s visokim udjelom enzima i visokimsadržajem ekstrakata.

Informacija o proizvodu (PDF, 366 KB)

IREKS Pale Ale Malt (EBC: 5 - 7 | Lovibond: 2,3 - 3,1)

Zbog svoje nešto jače boje u usporedbi s plzenskim sladom ovaj IREKSOV pivarski slad pivu daje zlatniju nijansu koju nalazimo u eksponentima anglosaksonskog piva.

Informacija o proizvodu (PDF, 362 KB)

IREKS Vienna Malt (EBC: 8 - 10 | Lovibond: 3,5 - 4,2)

Ovaj pivarski slad ne samo da pojačava zlatnu boju piva, već i bogatstvo njegovog okusa. Zbog toga je vrlo prikladan za izvozna i ožujska piva.

Informacija o proizvodu (PDF, 358 KB)

IREKS Munich Malt (EBC: 18 - 22 | Lovibond: 7 - 9)

Drevni oblik slada. Tamni slad, koji je sušen u sušari, aromatiziran te s izuzetnom sposobnošću modifikacije, udovoljava zahtjevima tamnog piva, ali je i prikladan kao aditiv za mijenjanje boje piva te profila arome svijetlih piva.

Informacija o proizvodu (PDF, 364 KB)


SPECIJALNI SLADOVI

IREKS Mela Red Alder (EBC: 40 - 50 | Lovibond: 15 - 20)

Zbog pirjanja kao posebnog postupka formiraju se uglavnom mnoge niskomolekularne supstance u ovom IREKSOVOM sladu sušenom u sušari koje se pretvaraju u jako aromatične i obojene supstance tijekom naknadnog sušenja u sušari. Zbog toga je ovaj slad posebice prikladan za pojačavanje jake arome slada te istovremeno postizanje crvenih nijansi koje nastaju uslijed stvaranja melanoidina.

Informacija o proizvodu (PDF, 352 KB)

IREKS Mela Beech (EBC: 80 - 90 | Lovibond: 30 - 35)

Zbog pirjanja kao posebnog postupka formiraju se uglavnom mnoge niskomolekularne supstance u ovom IREKSOVOM sladu sušenom u sušari koje se pretvaraju u jako aromatične i obojene supstance tijekom naknadnog sušenja u sušari. Zbog toga je ovaj slad posebice prikladan za pojačavanje jake arome slada te istovremeno postizanje smeđih nijansi koje nastaju uslijed stvaranja melanoidina.

Informacija o proizvodu (PDF, 355 KB)

IREKS Aroma Malt (EBC: 260 - 300 | Lovibond: 100 - 115)

Kruna IREKSOVIH specijalnih sladova. Potpuno tamna boja i bogata aroma ovaj slad čine apsolutno najsjajnijim sladom među specijalnim sladovima.Proizveden kao slad sušen u sušari, a ne kao prženi slad, ovaj specijalitet iz društva IREKS je prikladan za pojačavanje arome slada i boje tamnog piva,a da pritom u pivo ne uvodi okus prženja koji bi pivo možda mogao svrstati u „grubo“ pivo. Osim toga, pivu daje profil oštrog okusa, koji se većinompostiže korištenjem metode vrenja koja zahtijeva veliki utrošak vremena i angažman.

Informacija o proizvodu (PDF, 346 KB)

IREKS Crystal Maple (EBC: 3 - 4 | Lovibond: 1,6 - 2,0)

Najsvijetliji od IREKSOVIH kristalnih sladova služi za povećanje stabilnosti pjene i za pojačavanje bogatstva okusa vrlo svijetlih piva, a da pritom ne utječe na boju piva.

Zašećeren, karameliziran i pržen u bubnju za prženje.

Informacija o proizvodu (PDF, 382 KB)

IREKS Crystal Birch (EBC: 10 - 15 | Lovibond: 4 - 6)

Ako je potrebna umjerena varijacija boje piva s istovremenim povećanjem bogatog okusa i stabilnosti pjene, onda se svakako preporučuje IREKSOV kristalni slad.

Zašećeren, karameliziran i pržen u bubnju za prženje.

Informacija o proizvodu (PDF, 385 KB)

IREKS Crystal Oak (EBC: 25 - 35 | Lovibond: 10 - 15)

Ovaj IREKSOV kristalni slad ne služi samo za nježne smeđe nijanse i poboljšanje stabilnosti pjene, već istovremeno uvodi nježne tragove karamele.

Zašećeren, karameliziran i pržen u bubnju za prženje.

Informacija o proizvodu (PDF, 353 KB)

IREKS Crystal Mahogany (EBC: 55 - 65 | Lovibond: 20 - 25)

IREKSOV kristalni slad koji osim ugodnih tragova karamele uvodi i komponente crvenkaste boje.

Zašećeren, karameliziran i pržen u bubnju za prženje.

Informacija o proizvodu (PDF, 384 KB)

IREKS Crystal Rosewood (EBC: 110 - 130 | Lovibond: 40 - 50)

Ovim IREKSOVIM kristalnim sladom može se s jedne strane mijenjati boja piva, a s druge strane povećati stabilnost pjene i bogatstvo okusa. Istovremeno se pojačavaju arome jake karamele i nježne arome prženja.

Zašećeren, karameliziran i pržen u bubnju za prženje.

Informacija o proizvodu (PDF, 354 KB)

IREKS Crystal Teak (EBC: 140 - 160 | Lovibond: 50 - 60)

Ovim IREKSOVIM kristalnim sladom može se s jedne strane mijenjati boja piva, a s druge strane povećati stabilnost pjene i bogatstvo okusa. Istovremeno se pojačavaju arome jake karamele i nježne arome prženja.

Zašećeren, karameliziran i pržen u bubnju za prženje.

Informacija o proizvodu (PDF, 352 KB)

IREKS Crystal Ebony (EBC: 380 - 420 | Lovibond: 140 - 160)

Ovaj izuzetno tamni IREKSOV kristalni slad se također može koristiti u malim količinama u mnoštvu svijetlih piva kako bi se mijenjala boja bez značajnog utjecaja na okus. Osim toga, mogu se pojačavati nijansa boje, bogati okus i stabilnost pjene tamnog piva.

Zašećeren, karameliziran i pržen u bubnju za prženje.

Informacija o proizvodu (PDF, 382 KB)

IREKS Chocolate Malt (EBC: 800 - 1000 | Lovibond: 300 - 380)

Ovaj IREKSOV prženi ječmeni slad pivu daje ne samo intenzivniju nijansu boje, već i okus koji podsjeća na tamnu čokoladu ili kavu.

Informacija o proizvodu (PDF, 373 KB)

IREKS Black Malt (EBC: 1300 - 1500 | Lovibond: 490 - 570)

Ovaj izuzetno tamno prženi IREKSOV slad služi za pojačavanje boje i postizanje jasnog okusa prženja, koji se također može izbjeći izuzetno kasnim dodavanjem tijekom miješanja.

Informacija o proizvodu (PDF, 374 KB)

IREKS Sour Malt (EBC: 2 - 5 | Lovibond: 1,2 - 2,3)

IREKSOV kiseli slad sadrži do 4,5% prirodne mliječne kiseline. Zbog toga je izuzetno prikladan za reguliranje pH vrijednosti kaše. To poboljšava enzimske aktivnosti i stoga povećava prinos pivovare.

Informacija o proizvodu (PDF, 351 KB)

IREKS Spitz Malt (EBC: 2 - 4 | Lovibond: 1,2 - 2,0)

Spitz malt (nisko sladovani slad) je dobio ime po korjenčićima koji slabo izbijaju zbog smanjenog postupka klijanja. Zbog niske modifikacije prikladan je kao zamjena za vrlo modificirane sladove te općenito za poboljšanje stabilnosti pjene.

Informacija o proizvodu (PDF, 348 KB)

IREKS Smoked Malt (EBC: 3 - 8 | Lovibond: 1,6 - 3,5)

Za postizanje karakterističnog okusa sličnog sušenoj slanini.

Informacija o proizvodu (PDF, 357 KB)


PŠENIČNI SLADOVI

IREKS Wheat Malt light (EBC: 3 - 5 | Lovibond: 1,6 - 2,3)

IREKSOV svijetli pšenični slad odlikuje se vrlo visokim sadržajem ekstrakata te gotovo da ne utječe na boju piva. Prikladan je kao baza za pšenično pivo te kao komponenta za vrhunski fermentirano pivo kao što su ale, kölsch, zrelo pivo i pivo od više vrsta žitarica.

Informacija o proizvodu (PDF, 362 KB)

IREKS Wheat Malt dark (EBC: 14 - 18 | Lovibond: 6 - 7)

IREKSOV tamni pšenični slad služi za intenziviranje smeđih nijansi i aroma slada u pšeničnom pivu i drugom vrhunski fermentiranom specijalnom pivu.

Informacija o proizvodu (PDF, 355 KB)

IREKS Wheat Malt black (EBC: 1600 - 1800 | Lovibond: 600 - 680)

Izuzetno tamno prženi IREKSOV crni pšenični slad daje pivu posebnosti kao što su intenzivna crna boja i jaka, ali istovremeno bogata aroma prženja. Zbog klasova koji nisu prisutni u pšenici posebnost ovog slada je manjak gorčine u okusu.

Informacija o proizvodu (PDF, 340 KB)