Getreideähren auf einem Feld

Zrno po zrno

Zwei Hände halten Getreidekörner

Stvaranje vrijednosti

Kvaliteta, pouzdanost, transparentnost, sigurnost, visoka kvaliteta i korist za naše kupce sa svakim zrnom – to je ono što IREKS predstavlja! Pridružite nam se na putovanju duž našeg lanca dodane vrijednosti od zrna do gotovog pečenog proizvoda i saznajte što činimo kako bismo imali što je više moguće pod vlastitom kontrolom.


Uzgoj žitarica

Žito je naša najvažnija osnovna sirovina. Zato ništa ne prepuštamo slučaju kada su u pitanju uzgoj i prerada. Preko vlastite poljoprivredne trgovine uključeni smo u cijeli lanac dodane vrijednosti. Na taj način već u ranoj fazi, utječemo na kvalitetu naših sastojaka za pečenje i sladova za pripremu piva. To nam također omogućava da prihvatimo individualne želje ili trendove kupaca. U sjedištu naše tvrtke u Kulmbachu, Njemačka, oslanjamo se na dugogodišnju suradnju s našim regionalnim ugovornim poljoprivrednicima iz sjeverne Bavarske i Tiringije i upravljamo brojnim lokalnim prikupnim mjestima.

Odabir sorti

Naš tim stručnjaka pruža podršku od samog početka, pomažući pri odabiru sorte žitarica kako bi proizvodnja zadovoljila regionalne zahtjeve.

Regionalni prikup

S mnogim lokacijama u Bavarskoj i Tiringiji, u neposrednoj blizini poljoprivrednih poduzeća, olakšavamo regionalnu isporuku žitarica.

Evidencija žitarica

Prilikom isporuke pravilno evidentiramo žetvu i vršimo kontrolu kvalitete kojom se određuje daljnji put zrna.

Optimalno skladištenje

S mnogim lokacijama u Bavarskoj i Tiringiji, u neposrednoj blizini poljoprivrednih poduzeća, olakšavamo regionalnu isporuku žitarica.

Siguran transport

Prijevoz žitarica od naših prikupno-skladišnih mjesta do mjesta proizvodnje je precizno kontroliran i dokumentiran.

Inicijalna kontrola kvalitete

U IREKS-u, prije nego što preradimo žitarice, brojne analize se ponovo provode u laboratorijima IREKS IQ centra.


Obrada žitarica

IREKS je tvrtka koja se bavi preradom žitarica više od 160 godina i stekla je bogato iskustvo. Naš cilj je stalno proširivati našu stručnost u žitaricama i uvijek biti tehnički u tijeku. Kako bi osigurali potpunu sigurnost od polja do gotovog proizvoda, IREKS ulaže u vlastite pogone za preradu žitarica. To nam omogućuje da izbjegnemo kontaminaciju žitarica, osiguramo savršenu kvalitetu obrade i prilagodimo svojstva žitarica kao sirovinu optimalnim svojstvima pečenja za slijedeće proizvode.

Ljuštenje

S našom ljuštilicom, vršimo odvajanje zrna i ljuske pira na području gdje se naš pir i uzgaja.

Mljevenje

Pšenicu i pir, koje ujednačene kvalitete nabavljamo iz vlastite poljoprivredne trgovine, meljemo u visokokvalitetna brašna u vlastitom mlinu EICHENMÜHLE u zasebnim mlinskim postrojenjima.

 

Proizvodnja zelenog pira

Koristimo vlastite proizvodne pogone za proizvodnju zelenog pira tradicionalne arome.


Rafiniranje i sastav sirovina

Kako bismo našim kupcima mogli ponuditi raznoliku ponudu proizvoda ostavljajući prostor za individualnost i kreativnost, proizvode od žitarica i druge sirovine rafiniramo na različite načine. Pri tome se IREKS oslanja na suvremenu tehnologiju proizvodnje i desetljeća iskustva u proizvodnji proizvoda od slada i kiselog tijesta, koji se mogu koristiti samostalno ili kao sastojci za naše mješavine i poboljšivače.


Standardi kvalitete i inovativnosti

Svaki korak IREKS lanca dodane vrijednosti popraćen je najpreciznijim analizama i kontrolama kvalitete – od preporuke za uzgoj do vrhunskog gotovog proizvoda. Dugogodišnjim iskustvom i suradnjom s obrazovnim institucijama stalno unapređujemo sveobuhvatne interne analize koje uključuju laboratorijske i senzorne testove te testna pečenja. Kada je riječ o razvoju, usredotočeni smo na sirovine koje se temelje na žitaricama, vlastite IREKS-ove sirovine kao što su sladovi i kisela tijesta kako bismo stalno širili naš asortiman. Naši standardi kvalitete i inovacije temelje se na pet stupova IREKS IQ koncepta: istraživanje, razvoj, zakon o hrani, osiguranje kvalitete i upravljanje kvalitetom.


Vaša korist

Transparentnost

direktno s polja

Sigurnost

koju možete prenijeti na vašeg kupca

Pouzdanost

u nabavi sirovina za Vaše sigurno planiranje

Besprijekorna kvaliteta

za najbolje rezultate pečenja

Širok izbor proizvoda

za Vaš raznolik asortiman pečenih proizvoda

Mogućnosti individualizacije

za prilagođena rješenja i Vašu kreativnost

Stručni kontakti

za Vaša pitanja i nedoumice