Meso

Dodaci za proizvodnju trajnih i brzofermentirajućih kobasica

Trajne kobasice predstavljaju specifičnu grupu proizvoda od mesa koji se u tehnološkom postupku proizvodnje ne podvrgavaju toplinskoj obradi.

Zadatak dodataka je omogućiti i ubrzati pravilan razvoj korisne mikroflore tijekom zrenja i pospješiti i pravilno izvesti postupak dehidratacije čime završava postupak proizvodnje.

Trajne kobasice se, ovisno o tehnološkoj opremljenosti i uvjetima proizvodnje, mogu proizvoditi na klasičan (tradicionalan) način, tako što se podvrgnu duljem postupku fermentacije i zrenja (3 do 6 tjedana i više, ovisno o vrsti i promjeru ovitka kobasica) ili postupkom brze fermentacije uz dodatak sredstava koja ubrzavaju postupke fermentacije.

MIOLONG

Dodatak za tradicionalne trajne kobasice i salame

Doziranje: 0,7 - 1 %  |  5 kg / 20 kg

MIOLONG FM

Dodatak za zrenje u izradi trajnih i brzofermentiranih proizvoda

Doziranje: 1,5 - 2 %  |  20 kg

MIOLONG GDL

Dodatak za brzofermentirane kobasice i salame

Doziranje: 0,7 - 1 %  |  25 kg

MIOLONG K

Dodatak za zrenje u izradi trajnih kobasica i salama

Doziranje: 0,3 - 0,8 %  |  5 kg / 25 kg

MIOLONG S

Dodatak za izradu trajnih kobasica i salama pri upotrebi starter kultura

Doziranje: 0,5 %  |  5 kg / 25 kg

MIOLONG R

Dodatak za zrenje u izradi trajnih i brzofermentiranih proizvoda

Doziranje: 0,3 - 2 %  |  20 kg