Meso

Dodaci za proizvodnju mesnih proizvoda na osnovi citrata bez fosfata

Dodaci za poboljšanje strukture i konzistencije proizvoda te za brzo oblikovanje i stabilizaciju boje.

Osnovni sastojak ove grupe dodataka su citrati koji pored svog antioksidacijskog djelovanja utječu i na povećanje sposobnosti vezivanja vode salamurenog mesa. Citrati mogu djelomično zamijeniti ulogu fosfata u procesu salamurenja mesa.

MIOCITRAT

Dodatak za proizvode od mljevenog mesa (održavanje svježine i rahlosti mesa)

Doziranje: 0,5 %  |  12,5 kg

MIOCITRAT HVS

Dodatak za vlažno salamurenje mesa postupcima injektiranja ili tambliranja. Naročito pogodan za pripremu mariniranog i paniranog mesa za, tzv. „convenience program“.

Doziranje: 0,5 %  |  12,5 kg

MIOCITRAT HVS PLUS

Dodatak za vlažno salamurenje mesa, te za brzo formiranje i stabiliziranje boje salamurenog mesa

Doziranje: 2 %  |  12,5 kg

MIOCITRAT K

Dodatak za brzu pripremu mesnog tijesta ili mesne mase pri izradi obarenih i polutrajnih kobasica

Doziranje: 0,5 - 1 %  |  12,5 kg

MIOCITRAT VS

Dodatak za izradu trajnih kobasica i salama pri upotrebi starter kultura

Doziranje: 0,5 %  |  12,5 kg