Kalendar 2023

Pleteno pecivo „Striezel“ – kao u dobra stara vremena

Prije svega: Striezel je – za razliku od pletenice – punjeni komad slastičarskog peciva od kvasnog tijesta. Tradicionalno se koriste nadjevi od oraha ili maka. Striezel se posebno dobro slaže s kavom, kako u hladnim tako i u vrućim danima.

Dobro je znati: Striezel možete peći u kalupu ili bez kalupa. Bez kalupa dobije vrlo poseban šarm zbog ručne izrade. Provjerite stranicu našeg kalendara!

Želite eksperimentirati: Ako želite ići korak dalje, jednostavno pospite svoj Striezel šećerom ili listićima badema – a kombinacija, na primjer s glazurom, također je vrlo dobra ideja!

Sezona je: naš Striezel je “dijete jeseni”, ali ovo slatko pecivo od dizanog tijesta vrlo je popularno i za Uskrs. U nekim je zemljama tradicionalni uskršnji Striezel obavezan doručak!

Sa MONDO LIEVITO MADRE: naš Lievito Madre daje Striezelu tipičnu finu žilavost i elastičnost. To proizvodu daje osobitu prozračnost i mekoću – Striezel baš onakav kakvog želite!

Kliknite ovdje za recept (PDF, 294KB)