Kalendar 2023

Ciabatta – rupičasta i ukusna

Prije svega:  U Italiji je ciabatta jedan od apsolutnih klasika. Dolazi u rustikalnom stilu sa svojom jedinstvenom, lagano pobrašnjenom hrskavom koricom, krupno rupičaste sredine. Inače, ciabatta se prevodi kao "papuča", što dolazi od njenog oblika koji podsjeća na papuču.

Jeste li znali…
da je ciabatta prošle godine napunila 40 godina? Priča se da ju je prvi napravio Arnaldo Cavallari – inspiriran francuskim baguetteom – u pekarnici u Venetu 1982. godine

Dobro je znati: neka Vas ne iznenadi mekoća tijesta – važno je da bude tako kako bi se postigao poseban karakter ovog pečenog proizvoda!

Želite eksperimentirati: od tijesta za ciabattu možete napraviti odličnu pizzu! Jednostavno oblikujte u okrugle ili četvrtaste oblike i nadjenite po svom ukusu. Možda kao poseban snack za Vaš pult?

Sa MONDO LIEVITO MADRE: u ciabatti, naš Lievito Madre daje vlažnu strukturu, prozračnu i pahuljastu teksturu sredine i naravno, hrskavu koricu.

 Kliknite ovdje za recept