Kalendar 2023

Panettone – “Božić dolazi”

Prije svega:  panettone je talijansko božićni kolač ‘’par excellence’’. Tradicionalno se peče u poznatom kalupu od smeđeg papira, koji ne samo da je praktičan već tom voćnom kolaču daje i prepoznatljiv oblik.

Jeste li znali...
… da se panettone nakon pečenja objesi naopako da se ohladi jer bi se inače jednostavno urušio zbog svoje prozračne unutrašnjosti? Ovako to izgleda:

Ovako se to radi: panettone se obično poslužuje u jednakim komadima uz tipične talijanske tople zimske, slatke napitke. Naš savjet: dobro ide uz vrući punč od vina!

Želite ekperimentirati: panettone je svestran! Osim klasičnog voćnog nadjeva, postoje još mnoge kombinacije. Zimi, čokoladni nadjev može biti dobra ideja, ljeti bi mješavina višnje i pistacije mogla biti posebno privlačna. Za jesen preporučamo šljivu i cimet. Dakle, Panettone nije samo za Božić!

Sa MONDO LIEVITO MADRE: U panettoneu, Lievito Madre se osjeća u tipičnoj finoj žilavosti i elastičnosti koju poznajemo iz slastičarskih proizvoda talijanskog stila. Štoviše, kombinira nježno topivu sredinu i jedinstvene okuse fermentacije. Spremni za Božić!

Kliknite ovdje za recept (PDF, 261 KB)