Kalendar 2023

Kruh s bundevom – sočni zalogaj

Prije svega: bundevu vjerojatno ne poznajete prvenstveno kao sastojak kruha ali to ne znači da je ne biste trebali isprobati! Bundeva se uglavnom nalazi u sjevernoameričkim pitama, ali i u kolačićima ili sladoledu, kojima daje izvanredan okus. U kruhu bundeva ne samo da pozitivno utječe na izgled, već daje i posebno izraženu vlažnost kao i odličan okus.

Dobro je znati: bilo da se radi o butternut, muškatnoj ili hokaido bundevi – kada radite kruh s bundevom, možete isprobati različite sorte bundeve. U svim varijantama pulpa ploda osigurava da kruh ostane lijep i vlažan. Prije upotrebe bundeva se može skuhati ili jednostavno ispeći zajedno s kruhom.

Želite ekperimentiratioplemenite i obogatite svoje tijesto cimetom na primjer, kardamomom, vanilijom ili svježe naribanim muškatnim oraščićem. Sjemenke bundeve posute po kruhu prije pečenja napraviti će hrskavi zalogaj.

Sa MONDO LIEVITO MADRE:u kruhu s bundevom, naš Lievito Madre donosi hrskavu koricu i grubu teksturu sredine kruha. Rustikalni kruh koji ne ostavlja ravnodušnim!

Kliknite ovdje za recept (PDF, 305 KB)