Kalendar 2023

IREKS Kalendar 2023: Svijet pun mogućnosti

Tisuće malih mjehurića, živahnog volumena, svilenkasti, aromatični i puni života…

…a predstavimo? Ovo je naš Lievito Madre – pšenično kiselo tijesto na talijanski način!

Lievito Madre je naziv za talijansku kulturu pečenja i tradicionalno se koristi za proizvodnju kruha, peciva, pizza, kao i slastičarskih proizvoda od kvasnog tijesta. Naš Lievito Madre proizvodimo samo od pšeničnog brašna i vode. S puno strasti, posebno educirani stručnjaci, tzv. „lievitisti“ brinu se o pravilnosti stadija kiselog tijesta i odgovarajuću atmosferu. A to je vrlo bitno: jer se samo na taj način razvijaju kvasci i bakterije mliječne kiseline u optimalnom omjeru. Također, naš Lievito Madre treba dovoljno vremena kako bi razvio svoj puni potencijal. Kada je spreman, stavljamo ga u svojevrsnu „hibernaciju“ posebno nježnim sušenjem, kako bi kasnije Vašim pečenim proizvodima dao onaj nepogrešivi karakter pružajući uvijek nova okusna iskustva.

Od siječnja do prosinca predstavljamo vam izbor naših kombinacija s Lievito Madre u obliku 12 različitih vrsta pečenih proizvoda – od ručno izrađene Pletenice i trendi kruha od bundeve do Grandi Lievitati kao što su Panettone i Colomba. Bilo ljeto ili zima – dodajte tipičan mediteranski karakter svojim pečenim proizvodima i inspirirajte se pšeničnim kiselim tijestom koje možete koristiti na razne načine. Predstavljamo Vam: Naš MONDO LIEVITO MADRE!


Prosinac: Panettone

Studeni: Peciva sa smokvama i orasima

Listopad: Kruh s bundevom

Rujan: Pleteno pecivo „Striezel“

Kolovoz: Kruh od durum pšenice

Srpanj: Ciabatta

Lipanj: Kroasan
Pročitaj više

Svibanj: Focaccia

Travanj: Colomba

Ožujak: Pavé

Veljača: Brioche

Siječanj: Enasimada