Iz prirode najbolje
Raznolikost i užitak
uvijek u novim dimenzijama
Ireks

#SAMOSLATKO 2021

6. BIJELA MOSKVA TORTA

Moskva torta, raskošna, elegantna i svečana, to su pridjevi kojima bismo mogli opisati ovu slasticu! Ideju za ovu tortu dale su nam poznate slastice Moskva šnit i torta Bijeli Egipat. Zanimljivo kod naziva Moskva šnit ili Moskva torta je to što ideja ne potječe iz Rusije i njezinog glavnog grada već iz susjedne nam Srbije. Nastala je davne 1974 godine kada su se višnje i ananas spojile sa sjajnom kremom od vanilije i slatkog vrhnja na hrskavim i sočnim biskvitima od bjelanjaka i badema. Prvu inačicu ove torte napravila je Anica Džepina, glavna slastičarka hotela Moskva u Beogradu. Torta je postala svojevrstan simbol grada gdje su ga probale i mnogobrojne domaće i svjetske poznate ličnosti. [1]

Danas ova torta ima mnogo verzija i inačica stoga nam dopustite da Vam i mi predstavimo svoju, napravljenu sa IREKS proizvodima. Za pripremu ove raskošne i izuzetno sočne torte koristili smo BEZE MIX i mljevene bademe za izradu kora, a bogate kreme su napravljene od kombinacije proizvoda MELLA KREM, MELLA WHIP i WHITE CHOCOLATE 33%. Nadamo se da ćete je probati čim prije i uživati u kombinacijama okusa jer obećavamo da nećete požaliti!

Imate li pitanja o spomenutim proizvodima ili njihovoj tehnološkoj pripremi? Kontaktirajte nas i vrlo rado ćemo Vam pomoći!

 Video: BIJELA MOSKVA TORTA