Iz prirode najbolje
Raznolikost i užitak
uvijek u novim dimenzijama
Ireks

#SAMOSLATKO 2021

2. CHEESE CAKE PISTACIA

Cheesecake ili torta od sira potječe još iz doba drevne Grčke gdje je najranije svjedočenje o spomenu ovakvog tipa slastice bilo u 5 stoljeću pr.Kr. Zatim se pojavljuje slična verzija torte od sira obogaćena cvijetom bazge i ruže u Engleskoj davne 1390. Svoj specifični oblik i kombinaciju sastojaka razvili su u 18 stoljeću u Europi. Cheesecake koji nam je svima dobro poznat, sa nekuhanom kremom od sira i podlogom od keksiju, dolazi 1872 godine iz Amerike kada je William Lawrence slučajno došao do tog recepta. Dok je tražio način za ponovno stvaranje mekog, francuskog sira Neufchâtel došao je do recepta cheese cakea sa svježim sirom. Moderni cheesecake dolazi u dvije različite vrste, oni koji se peku i oni koji se rade sirovi.[1]

Iako danas ima jako puno varijanti ovog deserta, mi smo vam pripremili cheesecake za koji nije potrebno paliti pećnicu. Posebna delicija za čiju kremu smo koristili CHEESE CAKE u kombinaciji sa PASTA PISTACIJOM budi Vaše nepce i vodi Vas na poznat a opet tako novi put. Vrh torte smo prelili sa BADEM NOUGAT PASTOM, što također daje jednu novu dimenziju ovoj torti. Usudite se probati tako znan Cheesecake ali u skroz novom ruhu.



Imate li pitanja o spomenutim proizvodima ili njihovoj tehnološkoj pripremi? Kontaktirajte nas i vrlo rado ćemo Vam pomoći!

 Video: CHEESE CAKE PISTACIA