Sastojci za kruh i peciva

Vaš partner za aromu i okus

Za proizvodnju visoko kvalitetnih pekarskih proizvoda potrebni su Vam dobri sastojci a zahtjevi ovise o različitim vrstama poslovanja. Bilo da je riječ o sladovima, kiselim tijestima, poboljšivačima ili mješavinama za pečenje - kao partner za aromu i okus pomažemo Vam svojim idejama, ali istovremeno ostavljamo prostor za Vašu vlastitu kreativnost. Svojim vlastitim sladarama i proizvodnjom kiselog tijesta, vlastitom poljoprivrednom trgovinom i odgovarajućim paketom usluga, nudimo stručnost od zrna do gotovog pekarskog proizvoda - i više od toga.


Naš asortiman proizvoda za kruh i peciva

Dodaci – poboljšivači

Gotove mješavine

Koncentrati


Konzervansi

Proizvodi bez glutena

Ostali proizvodi


Sladovi iz naše vlastite proizvodnje

Slad je prirodni proizvod. Sa specifičnim karakteristikama arome karamele, prženja ili začinskom aromom slad ima raznovrsnu primjenu u postizanju jedinstvenog okusa. Ali slad pruža još mnogo više. Osim optimiziranog razvoja tijesta, korištenje slada osigurava primamljivu koru i sredinu te poboljšava svježinu gotovih pekarskih proizvoda - i to ne samo kruha i peciva, već i slatkih pekarskih proizvoda!

IREKSOVA specifičnost: Kao proizvođač sastojaka za pečenje raspolažemo vlastitom proizvodnjom slada i ekstrakata slada i pritom u potpunosti kontroliramo sve faze prerade. Raž, pšenica, pir i ječam predstavljaju osnovu za veliki broj proizvoda od slada: praškaste, pastozne i tekuće, svijetle ili tamne.

Kisela tijesta u postupku od tri faze

Za korištenje kiselog tijesta postoje dobri razlozi: optimalne karakteristike obrade tijesta, dosljedno visoka kvaliteta pekarskih proizvoda i aromatični okus. Zbog toga IREKS već gotovo 100 godina proizvodi kisela tijesta. Temeljem tog iskustva proizvodimo kisela tijesta u klasičnom postupku od tri faze. Primjenom odabranih bakterija mliječne kiseline kao i dosljednim nadzorom proizvodnje kiselog tijesta postižu se optimalni uvjeti za željenu fermentaciju.

Osim proizvodnje dokazanih varijanti pšeničnog, raženog ili pirovog kiselog tijesta, IREKS kontinuirano razvija nove ideje. Ponovno otkrivene sirovine, kao što su ''zeleni pir'' ili heljda, omogućuju iznimne varijante kiselog tijesta i doživljaje okusa.

Raznovrsna ponuda poboljšivača i mješavina za pekarske proizvode

Odgovarajući proizvod za Vaš koncept! Ujednačenje odstupanja u kvaliteti brašna uvjetovanih žetvom ili optimizacija karakteristika prerade i pečenja samo su neke polazne točke kako bi ono što je dobro postalo još bolje. Osim proizvoda od slada i kiselog tijesta, IREKS ima u ponudi mnogobrojne mješavine i poboljšivače za pekarske proizvode koji odgovaraju Vašim individualnim zahtjevima. Svojom šaržnom proizvodnjom možemo fleksibilno udovoljiti različitim potrebama. Tako proizvodimo raznovrsne proizvode posebnih karakteristika.

Posebne karakteristike proizvoda