Kalender 2023

Brioš – jedno tijesto, puno opcija

Prije svega: Maslac + jaje = Brioš. Gotovo svaki put :) Jer Brioš dolazi u najrazličitijim varijantama! Izvorno dolazi iz Francuske, gdje je njegovo postojanje dokumentirano od 15. stoljeća. Tamo se u njemu često uživa za doručak ili kavu.

Jeste li znali…
…da se Brioš tijesto u kuhinji koristi na sasvim različite načine? Primjerice, savršena je za “omatanje” pirjanog povrća ili krema.

Vrijedi znati: Brioš se u Njemačkoj ponekad naziva "apostolski kolač".

Želite eksperimentirati: Osim toga, Brioši su jako dobri kada se napune – na primjer slatki s pudingom od vanilije ili slani sa špinatom i feta sirom.

Sa MONDO LIEVITO MADRE: U briošima, naš Lievito Madre brine se za posebno prozračnu sredinu i nježnu lepršavost. Ponudite svojim kupcima pečeni proizvod koji ima okus upravo onakav kakav treba – jednostavno autentičan!

 Kliknite ovdje za recept

Im Video sehen Sie, wie wir unsere Brioches herstellen: