Kalender 2023

Colomba – golubica mira za Uskrs

Prije svega: Colomba je klasični talijanski uskrsni pekarski proizvod i stoga možemo reći, da je pandan panetoneu, čija je glavna sezona tijekom božićnog vremena. Colomba se simbolično peče u obliku golubice mira, u posebnom kalupu za pečenje.  Colomba se tradicionalno daje kao uskrsni dar i jede na pikniku ili kao desert – obična, s maslacem ili džemom.

Vrijedi znati: prilikom obrade bitno je pustiti tijesto da se diže dovoljno dugo. Na taj način Colomba postaje lagana i prozračna, baš kako bi i trebala biti.

Želite ekperimentirati: umjesto voća, probajte napraviti Colombu sa čokoladnim punjenjem – također dobra kombinacija!

Sa MONDO LIEVITO MADRE: u Colombi, naš Lievito Madre omogućava tipičnu finu vlaknastu sredinu mediteranskih kvasnih dizanih tijesta. Dodatno osigurava osobito prozračnu i mekanu sredinu.

 Kliknite ovdje za recept.

Pogledajte u videu kako uspijeva Colomba: