Kalendar 2023

Focaccia – sve je dozvoljeno

Sezona je tu: focaccia je osobito prikladna za roštilje jer odlično pristaje uz povrće sa žara ili sočan odrezak.

Ovako se to radi: na klasičnu Focacciu dodaju se vrlo jednostavni sastojci kao što su masline, luk, krumpir ili inćuni.

Jeste li znali…
… da se focaccia sa sirom iz Recca u Liguriji slavi četvrte nedjelje u svibnju? Tim povodom gradske pekare je besplatno dijele cijeli dan.
Običaj seže u 12. stoljeće – kada su se težaci iz grada morali povući u zaleđe, gdje nisu imali ništa osim vode, brašna, ulja i sira.

Prije svega: Focaccia Vam je vrlo vjerojatno poznata – i to ne samo zbog bliske povezanosti s pizzom. Dolazeći s Rivijere, danas postoje razne varijante po cijeloj Italiji.

Želite ekperimentirati: s Focacciom Vaša mašta nema granica kada su dodaci u pitanju. Iznenadite svoje kupce s naprimjer slatkom verzijom sa svježim voćem i čokoladom!

Sa MONDO LIEVITO MADRE: u focacci, Lievito Madre osigurava prozračnost i stvara autentičan mediteranski karakter pečenih proizvoda kojeg možete okusiti.

 Kliknite ovdje za recept

Želite videjti kako mi pravimo našu focacciu? Naravno: