Kalender 2023

Ensaimada – Puž sa Mallorce

Ovako se to radi: na Mallorci ne možete samo zagristi Ensaimadu. Umjesto toga, pojedini komadići se prvo odlome, a zatim umoče u kavu.

Jeste li znali...
...da se Ensaimada pravi na različite načine? Dostupna je obična, kao u našem receptu, ili punjena, često s onim što je poznato kao cabell d’àngel (anđeoska kosa), španjolski džem od bundeve. I odlično ide uz toplu čokoladu u šalici.

Prije svega: Ensaimada je majorkansko pecivo koje se prvi put spominje u dokumentima iz 17. stoljeća. Ensaimada se tradicionalno pekla u svečanim prilikama prije mnogo vremena. S godinama postaje sve popularniji i danas je – iako specijalitet – međunarodno poznat.

Želite eksperimentirati: Za one koji vole slano, Ensaimada je dostupna s nadjevom od namaza od paprike, tzv. sobrassada. Međutim, pečeni proizvod je uglavnom sladak, jer se poslužuje s puno šećera.

Sa MONDO LIEVITO MADRE: U Ensaimadi, naš Lievito Madre vodi do tipične fine žilavosti slatkih kvasno dizanih peciva i mnogima budi okusne uspomene. Štoviše, čini Ensaimadu posebno prozračnom. Iznenadite svoje kupce ovim pečenim proizvodom u majorčanskom stilu!

 Kliknite ovdje za recept