Iz prirode najbolje
Raznolikost i užitak
uvijek u novim dimenzijama
Ireks
Hrvatski> RECEPTI> Specijal 2020: Taste Con Fusion by IREKS

Specijal 2020: Taste Con Fusion by IREKS

Kompozicije ekstravagantnih okusa i zapanjujuće eksplozije okusa – to je ono što naš kalendar za 2020. godinu predstavlja na trendi temu „Uparivanje hrane“. Pod motom „TASTE CON FUSION by IREKS“ stvorene su jedinstvene ideje za recepte koji kombiniraju popularne proizvode iz IREKS-a s najrazličitijim sastojcima i stavljaju ih u potpuno novi kontekst.

con – Latinski: sa, zajedno

fu·sion – Engleski: spoj različitih, pojedinačnih elemenata u obliku jedne cjeline

con·fu·sion – Engleski: osjećaj nerazumijevanja nečega ili osjećaj zbunjenosti

 

Siječanj: Contribution

Veljača: Conversation

Ožujak: Concept

Travanj: Consense

Svibanj: Construction

Lipanj: Continental

Srpanj: Configuration

Kolovoz: Congratulation

Rujan: Concentration

Listopad: Concert

Studeni: Concert

Prosinac: Conclusion


Osnovna ideja uparivanja hrane je kombinirati sastojke, koji na prvi pogled uopće ne idu zajedno, na način da se orkestracijom formira uzbudljiva i skladna cjelina. Taj se fenomen može objasniti jednostavno: hrana s istim glavnim aromatičnim sastojcima izvrsno se podudara, ali i hrana s jasno različitim glavnim aromatičnim sastojcima nadopunjuju se na optimalan način. Istovremeno, pomoću teksture, izgleda, mirisa i okusa, potičemo naša osjetila i apetit prema novom i neobičnom.

Za IREKS najvažniji sastojci uspješnog uparivanja hrane su hrabrost, radost eksperimentiranja i naši visokokvalitetni pečeni proizvodi kao osnova. Bez obzira je li kolačić s bijelom čokoladom, smokvama, mousse od kozjeg sira i ružmarina ili sladni baguette s prženim komoračem, narančom, Chorizo kobasicom i orasima – biti otvoren za nove kombinacije okusa uključuje i rizik.

Otkrijte 12 neobičnih ideja pekarskih proizvoda koje se savršeno podudaraju i uronite u avanturistički svijet „TASTE CON FUSION by IREKS“.