Iz prirode najbolje
Raznolikost i užitak
uvijek u novim dimenzijama
Ireks

U 20 koraka do ekstrakta slada

Proizvodnja vlastitog ekstrakta slada kruna je naše kompetencije u tom području! Već od samog početka stvaranja naših sladova, imamo sve u našim rukama, od odabira sjemena do gotovog slada. Uz preradu u ekstrakt slada dodajemo daljnju fazu oplemenjivanja. Nijedan drugi proizvođač sastojaka za pečenje ne integrira ovaj lanac procesa tako sveobuhvatno kao IREKS.

Kao proizvodi jedinstvene arome, ekstrakti slada zahtijevaju posebno odabrana zrna. U višedjelnom procesu obrade, proizvodimo svijetle i tamne ekstrakte slada u našoj najmodernijoj sladari, putem gnječenja, ispiranja i isparavanja uz stalnu kontrolu svih relevantnih parametara. Na kraju oni postanu dio naših proizvoda ili ih naši kupci koriste direktno u širokom rasponu pečenih proizvoda.

Kao i kod svih naših procesa, kada je u pitanju ekstrakt slada, najviša kvaliteta i sigurnost, naš su glavni prioritet. Stoga provodimo 20 koraka prije finalnog proizvoda, koji uključuju stalne provjere i četiri sveobuhvatne provjere kvalitete. Najnovija tehnologija ne samo da nam pomaže da apsolutno ništa ne prepustimo slučaju, već da proizvodimo i na energetski štedljiv i održiv način.

Inače, u pekarskim proizvodima ekstrakt slada prvenstveno daje jedinstven karakter arome i okusa. Prema želji, mogu se kreirati okusi karamele, pikantni ili prženi ili okus meda, koji se otkriju tijekom pečenja i posebno se osjete u samoj kori.