Iz prirode najbolje
Novo iz IREKS-a:
u toku sa svjetskim aktualnostima
Ireks
Hrvatski> NOVOSTI> Kiselo tijesto i slad: pravo rješenje i bogatstvo za pekare> IREKS-ova kisela tijesta – raznovrsna u skladu s Vašim zahtjevima

Kiselo tijesto i slad: pravo rješenje i bogatstvo za pekare

IREKS-ova kisela tijesta – raznovrsna u skladu s Vašim zahtjevima

Pekarski proizvodi pripremljeni s kiselim tijestom vrlo su prihvaćeni među potrošačima. Svjesno ili nesvjesno, prednost se daje pekarskim proizvodima koji u sebi sadrže kiselo tijesto.

U današnje vrijeme dostupan je veliki broj suhih kiselih tijesta. Početne sirovine više nisu samo pšenično i raženo brašno, nego i proizvodi od cijelog zrna, drugih vrsta žitarica i slada.

Za vrijeme pažljivog, blagog sušenja vrućim zrakom kiselo se tijesto zagrijava do maksimalno 38° C. Tako dobiveno kiselo tijesto sadrži različite arome, prekursore aroma i kiseline. U ovom dijelu procesa tehnološki potrebna kiselina nije više toliko naglašena te ostaje u pozadini.

Kisela tijesta imaju ulogu u stvaranju jedinstvenih profila okusa kruha, peciva i slastica. U kombinaciji s postupcima koji se danas koriste, poput procesa tehnologije hlađenja tijesta, djelomično pečenih proizvoda ili produžene fermentacije tijesta, moguće je proizvesti osebujne pekarske proizvode visoke kvalitete.

Kiselo tijesto pruža pekarskom sektoru mnoge uzbudljive mogućnosti za poboljšanje kvalitete i priliku za daljnji inovativni razvoj proizvoda.