Iz prirode najbolje
Raznolikost i užitak
uvijek u novim dimenzijama
Ireks

Ekološki proizvodi: tržište s dodanom vrijednošću u rastu

Ekološki proizvodi sve su češće tražena roba na tržištu te se nalaze na mnogim maloprodajnim mjestima, ali i u pekarnicama. Smatraju ih visokokvalitetnom i slasnom hranom čija nam konzumacija pruža dobar osjećaj da činimo nešto za okoliš, ali i za sebe same. Zahvaljujući posebnim mjerama kontrole ispunjavaju rastuće zahtjeve za sigurnošcu.

Naziv „ekološki“ je zaštićen i može se koristiti samo ako proizvod ispunjava zahtjeve Uredbi EZ-a br. 834/2007 i br. 889/2008. To znači da sastojci poljoprivrednog porijekla moraju potjecati iz ekološkog uzgoja. Oslobođenje od navedenog zahtjeva moguće je samo u posebno propisanim iznimnim slučajevima. Kao znak uspješne certifikacije izdaje se dokument koji vrijedi godinu dana.

Već dugi niz godina IREKS AROMA nudi posebni asortiman proizvoda koji obuhvaća sljedeće ekološke proizvode:

  • ekološke poboljšivače
  • ekološke mješavine

Zahvaljujući ovom trendu pekarnicama se pruža veliki broj mogućnosti: s ekološkim proizvodima moguće je ostvariti još veći promet, pridobiti nove kupce, steći povjerenje kupaca i povećati njihovu vjernost. Pekarnice se prodajom tih posebnih proizvoda također mogu izdvojiti u okviru tržišnog natjecanja.

Želite li i Vi u svoju ponudu uključiti ekološke proizvode? Kontaktirajte nas i sastavit ćemo asortiman proizvoda koji će odgovarati Vašim potrebama.

EKO-FRIMAT

EKO - poboljšivač za sva pšenična tijesta
Doziranje: 1,5 - 4 %  |  12,5 kg u papirnatim vrećama

EKO-CEREALI

EKO - gotova mješavina za izradu pekarskih proizvoda sa sjemenkama u ekološkoj kvaliteti
Doziranje: 100 %  |  25 kg u papirnatim vrećama


EKO Certifikat