Iz prirode najbolje
Raznolikost i užitak
uvijek u novim dimenzijama
Ireks
Hrvatski> PROIZVODI> Meso i mesne prerađevine> Dodaci za emulgiranje i vezivanje vode

Dodaci za emulgiranje i vezivanje vode

Dodaci u obliku finog praha na bazi biljnih, mesnih ili mliječnih proteina, biljnih vlakana i različitih zgušnjivača koji se po potrebi koriste u širokoj paleti mesnih proizvoda.

Dodatkom ovih proizvoda poboljšava se konzistencija i stabilnost mesnih proizvoda. Kod krupnijih komada mesa dodaci se primjenjuju za povećanje sposobnosti zadržavanja vode i stvaranje veće mekoće i sočnosti proizvoda.

Dodaci na bazi strukturnih proteina soje koriste se kao proteinski dodatak u pripremi jela od mesa i oblikovanog mljevenog mesa, doprinose razvoju strukture te stabilnosti i prehrambenoj vrijednosti proizvoda. Idealni su u kombinaciji s proizvodima od mljevenog mesa, kao što su: hamburgeri, pljeskavice, ćevapčići, mesne okruglice i slični proizvodi koji se koriste u ugostiteljstvu i mesnoj industriji.

E - BURGER PLUS

Proteinski dodatak za proizvode od mljevenog mesa (obogaćena teksturirana soja)
Doziranje: 1,0 - 3,0 %  |  15 kg

EMULFIKS F PLUS

Emulgator i poboljšivač konzistencije bez soje za proizvodnju obarenih i polutrajnih kobasica
Doziranje: 0,5 - 2,0 %  |  20 kg

EMULFIKS M PLUS

Emulgator i poboljšivač konzistencije na bazi mesnih proteina za proizvodnju obarenih i polutrajnih kobasica
Doziranje: 1,0 - 3,0 %  |  20 kg

EMULFIKS PATE S

Emulgator i poboljšivač konzistencije na bazi mliječnih proteina i proteina soje za proizvodnju pašteta
Doziranje: 1,0 - 3,0 %  |  20 kg

EMULFIKS T

Emulgator i poboljšivač konzistencije na bazi mesnih i biljnih proteina za proizvodnju obarenih i polutrajnih kobasica
Doziranje: 0,5 - 2,0 %  |  20 kg

EMULFIKS V

Emulgator i poboljšivač konzistencije bez alergena za proizvodnju obarenih i polutrajnih kobasica
Doziranje: 0,5 - 2,0 %  |  20 kg

IZOPROT S

Izolat bjelančevina soje
Doziranje: 1,0 - 2,0 %  |  20 kg

SOJA T

Obezmašćeno tostirano sojino brašno
Doziranje: 3 %  |  25 kg

STABILFIKS

Za poboljšanje i stabilizaciju konzistencije i strukture proizvoda sa zgušnjivačima
Doziranje: 0,5 - 1,5 %  |  12,5 kg

STABILFIKS V

Dodatak za poboljšanje i stabilizaciju konzistencije i strukture proizvoda na bazi modificiranog škroba i biljnih vlakana
Doziranje: 1,0 - 5,0 %  |  25 kg

STRUKTUREKS C

Dodatak za poboljšanje konzistencije i strukture usitnjenog oblikovanog mesa
Doziranje: 1,0 - 3,0 %  |  15 kg