Iz prirode najbolje
Raznolikost i užitak
uvijek u novim dimenzijama
Ireks
Hrvatski> PROIZVODI> Pekarstvo> Dodaci - poboljšivači

Dodaci - poboljšivači

Dodaci – poboljšivači u praškastom obliku ili kao emulzije koriste se za bolju tehnološku obradu i poboljšanje pecivosti svih vrsta kruha, peciva i drugih pekarskih proizvoda, u smislu poboljšanja kvalitete gotovih proizvoda, povećanja volumena i zadržavanja svježine.

Poboljšivači su mješavine prehrambenih proizvoda i/ili prehrambenih aditiva u obliku brašna, paste, kreme ili u tekućem obliku, čija je svrha ubrzati ili pojednostaviti proizvodnju, te uravnotežiti fluktuaciju procesnih karakteristika ulaznih sirovina, kako bi se poboljšala kvaliteta pekarskih proizvoda.

Poboljšivači se dodaju tijekom pripreme i proizvodnje tijesta ili tijekom proizvodnje tjestenih masa.

Široka uporaba poboljšivača i mješavina za proizvodnju svih tipova pekarskih proizvoda dio je tehnoloških stremljenja da se na jednostavniji, učinkovitiji i brži način prirede proizvodi od mljevenih žitarica. Naravno, pri tome ne zanemarujemo ni visoki stupanj uživanja u proizvodu, udobnost, kao ni veću biološku vrijednost tako dobivenih proizvoda.

Nezavisno od uporabe strojeva za izradu, obradu i pečenje, uporaba poboljšivača ima kao neposredni cilj poboljšati procese proizvodnje i kvalitetu pečenih proizvoda

36 unosa
Stranica [1 od 4]
Idi na stranicu

0,3

Poboljšivač za proizvodnju svih vrsta pekarskih proizvoda
Doziranje: 0,3 % na masu brašna  |  12,5 kg

BACK EXTRAKT

Sladni ekstrakt za ražene i miješane pekarske proizvode, pecivo, tost, trajne i slatke pekarske proizvode
Doziranje: 1 - 3 % na masu brašna  |  15 kg

BESKVASNI HIT

Mješavina za proizvodnju kruha i finih pekarskih proizvoda bez kvasca
Doziranje: do 15 % na masu brašna  |  25 kg

DURUM KISELO TIJESTO

Osušeno kiselo tijesto iz durum pšenice za proizvodnju pekarskih proizvoda mediteranskog stila
Doziranje: 2 - 5 % na masu brašna  |  12,5 kg

FORMAT

Poboljšivači za sve vrste kruha i peciva
Doziranje: 1 - 2 % na masu brašna  |  25 kg

FORMAT SOFTY

Poboljšivač za sve vrste kruha i peciva, posebno za toast kruh i hamburger pecivo te sve vrste mekanog (soft) peciva
Doziranje: 1 % na masu brašna  |  12,5 kg

FORTSCHRITT

Poboljšivači za raženi, te raženi miješani kruh pripremljen neposrednim ili posrednim postupkom
Doziranje: 1,5 - 3,5 % na masu brašna  |  12,5 kg   |  25 kg

FRISCH UND FROSTIG

Poboljšivači za peciva, koja prolaze tehnološke postupke neposredne pripreme, fermentacije usporene hlađenjem i smrzavanja sa ili bez fermentacije
Doziranje: 2,5 - 3 % na masu brašna  |  25 kg

GLOFA EXTRAKT

Tamni sladni ekstrakt za izradu raženih i miješanih pekarskih proizvoda
Doziranje: 1 - 4 % na masu brašna  |  15 kg

GLUTEKS+

Dodatak za poboljšanje kvalitete brašna siromašnih lijepkom, za bolje povezivanje tijesta i tjestenine
Doziranje: 1 - 3 % na masu brašna  |  25 kg
36 unosa
Stranica [1 od 4]
Idi na stranicu