Iz prirode najbolje
Raznolikost i užitak
uvijek u novim dimenzijama
Ireks
Hrvatski> PROIZVODI> Pekarstvo> Dodaci - poboljšivači

Dodaci - poboljšivači

Dodaci – poboljšivači u praškastom obliku ili kao emulzije koriste se za bolju tehnološku obradu i poboljšanje pecivosti svih vrsta kruha, peciva i drugih pekarskih proizvoda, u smislu poboljšanja kvalitete gotovih proizvoda, povećanja volumena i zadržavanja svježine.

Poboljšivači su mješavine prehrambenih proizvoda i/ili prehrambenih aditiva u obliku brašna, paste, kreme ili u tekućem obliku, čija je svrha ubrzati ili pojednostaviti proizvodnju, te uravnotežiti fluktuaciju procesnih karakteristika ulaznih sirovina, kako bi se poboljšala kvaliteta pekarskih proizvoda.

Poboljšivači se dodaju tijekom pripreme i proizvodnje tijesta ili tijekom proizvodnje tjestenih masa.

Široka uporaba poboljšivača i mješavina za proizvodnju svih tipova pekarskih proizvoda dio je tehnoloških stremljenja da se na jednostavniji, učinkovitiji i brži način prirede proizvodi od mljevenih žitarica. Naravno, pri tome ne zanemarujemo ni visoki stupanj uživanja u proizvodu, udobnost, kao ni veću biološku vrijednost tako dobivenih proizvoda.

Nezavisno od uporabe strojeva za izradu, obradu i pečenje, uporaba poboljšivača ima kao neposredni cilj poboljšati procese proizvodnje i kvalitetu pečenih proizvoda

25 unosa
Stranica [2 od 3]
Idi na stranicu

IREKS SOFTY PLUS

Praškasti poboljšivač za pekarske proizvode (tost-kruh, hamburger pecivo i druga slična peciva)
Doziranje: 1,5 %  |  12,5 kg u papirnatim vrećama

JASKO ZIM

Praškasti poboljšivač za sve vrste kruha i peciva
Doziranje: 1 - 2 %  |  25 kg u papirnatim vrećama

PASTA ACIDA

Praškasti poboljšivač za izradu i poboljšanje arome i kvalitete talijanskog tipa peciva (ciabatta), te lepinja i baquettea
Doziranje: 3 - 5 %  |  12,5 kg u papirnatim vrećama

FORTSCHRITT

Praškasti poboljšivač za raženi, te raženi miješani kruh pripremljen neposrednim ili posrednim postupkom
Doziranje: 1,5 - 3,5 %  |  12,5 kg u papirnatim vrećama   |  25 kg u papirnatim vrećama

NATURAL

Tekuće raženo kiselo tijesto
Doziranje: 1 - 7 %  |  12,5 kg u plastičnim kanistrima

NATURIN

Praškasti dodatak za pekarske proizvode na osnovi prženog slada
Doziranje: 2 - 5 %  |  25 kg u papirnatim vrećama

PANIFARIN

Praškasti dodatak za sve vrste raženih i miješanih vrsta kruha i peciva, koji se pripremaju od brašna ili mješavina brašna, siromašnih lijepkom
Doziranje: 1 - 3 %  |  12,5 kg u papirnatim vrećama   |  25 kg u papirnatim vrećama

POLAR

Praškasti poboljšivač za peciva, koja prolaze tehnološke postupke neposredne pripreme, fermentacije usporene hlađenjem, smrzavanja sa ili bez fermentacije, te polupečenja
Doziranje: 2 - 4 %  |  25 kg u papirnatim vrećama

FRISCH UND FROSTIG

Praškasti poboljšivač za peciva, koja prolaze tehnološke postupke neposredne pripreme, fermentacije usporene hlađenjem i smrzavanja sa ili bez fermentacije
Doziranje: 2,5 - 3 %  |  25 kg u papirnatim vrećama

BACK EXTRAKT

Sladni ekstrakt za ražene i miješane pekarske proizvode, pecivo, tost, trajne i slatke pekarske proizvode
Doziranje: 1 - 3 %  |  15 kg u plastičnim kanistrima
25 unosa
Stranica [2 od 3]
Idi na stranicu