Iz prirode najbolje
Raznolikost i užitak
uvijek u novim dimenzijama
Ireks
Hrvatski> PROIZVODI> Pekarstvo> Dodaci - poboljšivači

Dodaci - poboljšivači

Dodaci – poboljšivači u praškastom obliku ili kao emulzije koriste se za bolju tehnološku obradu i poboljšanje pecivosti svih vrsta kruha, peciva i drugih pekarskih proizvoda, u smislu poboljšanja kvalitete gotovih proizvoda, povećanja volumena i zadržavanja svježine.

Poboljšivači su mješavine prehrambenih proizvoda i/ili prehrambenih aditiva u obliku brašna, paste, kreme ili u tekućem obliku, čija je svrha ubrzati ili pojednostaviti proizvodnju, te uravnotežiti fluktuaciju procesnih karakteristika ulaznih sirovina, kako bi se poboljšala kvaliteta pekarskih proizvoda.

Poboljšivači se dodaju tijekom pripreme i proizvodnje tijesta ili tijekom proizvodnje tjestenih masa.

Široka uporaba poboljšivača i mješavina za proizvodnju svih tipova pekarskih proizvoda dio je tehnoloških stremljenja da se na jednostavniji, učinkovitiji i brži način prirede proizvodi od mljevenih žitarica. Naravno, pri tome ne zanemarujemo ni visoki stupanj uživanja u proizvodu, udobnost, kao ni veću biološku vrijednost tako dobivenih proizvoda.

Nezavisno od uporabe strojeva za izradu, obradu i pečenje, uporaba poboljšivača ima kao neposredni cilj poboljšati procese proizvodnje i kvalitetu pečenih proizvoda

28 unosa
Stranica [2 od 3]
Idi na stranicu

0,3

Poboljšivači za sve vrste kruha i peciva
Doziranje: 0,3 - 0,5 %  |  12,5 kg u papirnatim vrećama

IDEAL

Poboljšivači za sve vrste kruha i peciva
Doziranje: 0,3 - 0,5 %  |  12,5 kg u papirnatim vrećama

FORMAT

Poboljšivači za sve vrste kruha i peciva
Doziranje: 1 - 2 %  |  25 kg u papirnatim vrećama

IREKS SOFTY PLUS

Poboljšivači za pekarske proizvode (tost-kruh, hamburger pecivo i druga slična peciva)
Doziranje: 1,5 %  |  12,5 kg u papirnatim vrećama

JASKO ZIM

Poboljšivači za sve vrste kruha i peciva
Doziranje: 1 - 2 %  |  25 kg u papirnatim vrećama

PASTA ACIDA

Poboljšivači za izradu i poboljšanje arome i kvalitete talijanskog tipa peciva (ciabatta), te lepinja i baquettea
Doziranje: 3 - 5 %  |  12,5 kg u papirnatim vrećama

FORTSCHRITT

Poboljšivači za raženi, te raženi miješani kruh pripremljen neposrednim ili posrednim postupkom
Doziranje: 1,5 - 3,5 %  |  12,5 kg u papirnatim vrećama   |  25 kg u papirnatim vrećama

NATURAL

Tekuće raženo kiselo tijesto
Doziranje: 1 - 7 %  |  12,5 kg u plastičnim kanistrima

NATURIN

Poboljšivači za pekarske proizvode na osnovi prženog slada
Doziranje: 2 - 5 %  |  25 kg u papirnatim vrećama

PANIFARIN

Poboljšivači za sve vrste raženih i miješanih vrsta kruha i peciva, koji se pripremaju od brašna ili mješavina brašna, siromašnih lijepkom
Doziranje: 1 - 3 %  |  12,5 kg u papirnatim vrećama   |  25 kg u papirnatim vrećama
28 unosa
Stranica [2 od 3]
Idi na stranicu