Iz prirode najbolje
Raznolikost i užitak
uvijek u novim dimenzijama
Ireks

#SAMOSLATKO 2021

9. SACHER TORTA

Sacher torta je jedna od najpoznatijih vrsta torti. Čokoladni biskvit preliven marmeladom od marelice i glaziran čokoladnim preljev. Ovu tortu je osmislio bečki pekar Franz Sacher 1832 godine za kneza Klemensa Mettericha. Knez je imao večeru sa svoje jako važne goste te je dao nalog svom glavnom kuharu da osmisli posebnu slasticu za tu prigodu. Naime kako se glavni kuhar razbolio baš u to vrijeme, tako je zadatak pao na njegovog 16-godišnjeg zamjenika Franza Sachera. Torta je očarala sve goste na večeri ali je nakon toga nekako pala u zaborav. Tortu je kasnije usavršio i doveo do danas prepoznatljivog izgleda i okusa Eduard Sacher, Franzov najstariji sin, koji je u to vrijeme radio u slastičarnici „Demel“ u Beču. Sve do danas Sacher torta je postala jedna od najpoznatijih kulinarskih specijaliteta grada Beča. U Austriji se svake godine 5. prosinca obilježava Nacionalni dan Sacher torte.[1]

IREKS već ima  nekoliko inačica ovog slavnog recepta a sada Vam donosimo nešto novo. Naime sa ČOKO MUFFINOM izradili smo sočne čokoladne biskvite koje smo prelili sa NADJEVOM MARELICA te sve glazirali prekrasnim ganachem od MELLA WHIPA i DARK CHOCOLATE IVORY COST 55%. Ovu kombinaciju jednostavno ne smijete propustiti! Uživajte u čokoladnoj deliciji uz IREKS.

Imate li pitanja o spomenutim proizvodima ili njihovoj tehnološkoj pripremi? Kontaktirajte nas i vrlo rado ćemo Vam pomoći!

Video: SACHER TORTA